неделя, 8 януари 2012 г.

* Червени цветя * Red flowers *

Реших първата картичка за годината да бъде в любимия ми цвят - червено ! 
Затова с голямо удоволствие направих този букет от червени цветя, клонки и мъниста  на фона на дизайнерска хартия от блокчето : Papermania Oriental treasure .
Пожелавам си - за мен и за вас -  повече вдъхновение през 2012 г. 
Ще участвам в предизвикателство №99  на Картичкофуриите 




И тъй като не съм сигурна дали ще имам достатъчно време през следващата седмица да направя нова КУТИЯ и да заснема последователността , за сега приготвих нещо като схема и шаблон за направата на чекмедженцата . Самата кутия е с размери 25/25 сантиметра , разграфена на прозорчета по 5 см. /както съм показала на схемата / Дълбочината и също е 5 см. Изработва се от плътен картон / с дебелина 1-2 мм./ за по-голяма устойчивост . Той не се сгъва , а се залепва с лепило в местата на допиране на две повърхности .  Всяко от чекмедженцата е с размери 4,8 / 4.8 см. Допълнително съм приложила шаблон за тях . Те са с 2 милиметра по-малки от отвора за да се изваждат по-лесно . Изработват се от по-тънък картон , който може да се сгъва по шаблона . Направих и аксонометрична схема на кутията с отделните елементи . Всички прегради се изработват от един и същ плътен картон . Важно е да се знае , че залепянето на преградите става от вътре - навън ! Първо се залепят най-вътрешните прегради , после малките , а най-накрая външните големи парчета зтварят кутията . Надявам се да съм ви била полезна . След време ще приложа и снимки .



10 коментара:

  1. Пожелавам ти това което си пожелала за себе си и близките да се осъществи през новата година!Картичката ти е станала много красива,а схемата интригуваща!:)

    ОтговорИзтриване
  2. Първата ти картичка за 2012 е станала разкошна! Пожелавам ти цяла година да твориш такива красоти!
    Благодаря за подробностите около кутийката, още веднъж искам да изразя възхищението си от нея и съвършенството, което си постигнала! Имам едно въпросче, около кутийката - как правиш разделителните стени?
    Усмихната и спорна седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. истинска пролетна градина, разкош :-) успешна и незабравима 2012-та :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Много се радвам , че посещавате блога ми и оставяте коментари ! Благодаря ви за милите думи ! :) А на въпроса на Катя - малките преградни стени правя от същия картон . Сега допълнително добавих една схема - нещо като аксонометрия на кутията и отделните елементи за прегради - надявам се да добиеш по-ясна представа . Важно е да се знае , че залепянето на преградите става от вътре - навън , като едва след като са залепени всички се затваря кутията с външните стени . За по-добро укрепване може отвън да се облепи също с цветна хартия .

    ОтговорИзтриване
  5. За много години! Прекрасен творчески старт на новата година! Нека през всичките дванадесет месеца да ти бъде все така цветно и свежо!

    ОтговорИзтриване
  6. Много красив, много страстен старт на новата година! Хареса ми! Благодаря и за поясненията за кутийката! Дано имам време някой ден да я направя!

    ОтговорИзтриване
  7. Светле, прекрасна е картичката ти, толкова слънчево настроение и жизнерадостно чувство струят от нея! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  8. Много е крсив този букет - сигурна съм, че получателката му ще го оцени по достойнство.

    Поздравления за големия проект, с който си се захванала. Нямам търпение да го видя завършен.

    ОтговорИзтриване
  9. О, страхотна картичка, много е красива! Много благодаря и за схемата!

    ОтговорИзтриване
  10. Прелестна е!Щастливи сме, че имаме твоето Приятелство:)

    ОтговорИзтриване