неделя, 29 януари 2012 г.

* Хайде на пързалката * Let's skating *

В тази снежна и уютна зима , обличайте топлите дрехи , слагайте шалове, шапки и ръкавици и хайде да се пързаляме с кънки ;)


четвъртък, 26 януари 2012 г.

* Честит рожден ден Картичкофурии * Happy Birthday *

Честит рожден ден Картичкофурии !
Вашият блог беше първият , който ме вдъхнови да правя картички и при вас за първи път участвах в предизвикателство . Вярно е , че не го спечелих , но попаднах между първите три избрани картички и това ме ентусиазира да продължа с начинанието си ! Благодаря ви , че успявате с разнообразните теми да провокирате нашето въображение ! Продължавайте все така да ни вдъхновявате и да поддържате това прекрасно местенце наречено : Картичкофурии !
А това е картичката и букетчето, които направих специално за вас ! Имах късмет , че удължихте срока и така ще мога да се включа във вашето предизвикателство № 100 .
Честит рожден ден !сряда, 25 януари 2012 г.

* Подари 5 пъти повече :) * I give five times more *

Много се радвам , че имах шанса да се включа в играта при Светлето и при Рали :) Не можах да устоя на изкушението :) Затова сега трябва да зарадвам два пъти по пет души с подаръчета от мен . Моля ако желаете оставете коментар под публикацията и поне десет от вас ще получат подаръчета  от мен до края на годината / а може би  по-рано /. Ако е възможно заедно с коментара напишете своя  и-мейл ;)  След което ще бъде ваш ред да продължите с играта и да зарадвате други пет човека с ваше произведение !

вторник, 10 януари 2012 г.

* Синя пеперуда * Blue butterfly *

Синьото не е типичен за мен цвят . С него много рядко правя картички , но този път реших да експериментирам . Освен това използвах и нов вид цветчета . За акцент добавих светло-синя пеперуда .  Ще включа картичката в няколко предизвикателства :
January Monthly Challenge: Anything Goes , Week 40–Anything GoesChallenge #38 - Try Something New - New Flowers .
Цветният букет , върху който е кацнала  синята пеперуда е на фона на дизайнерска хартия от блокчето : Crafty Individuals book 4 .

неделя, 8 януари 2012 г.

* Червени цветя * Red flowers *

Реших първата картичка за годината да бъде в любимия ми цвят - червено ! 
Затова с голямо удоволствие направих този букет от червени цветя, клонки и мъниста  на фона на дизайнерска хартия от блокчето : Papermania Oriental treasure .
Пожелавам си - за мен и за вас -  повече вдъхновение през 2012 г. 
Ще участвам в предизвикателство №99  на Картичкофуриите 
И тъй като не съм сигурна дали ще имам достатъчно време през следващата седмица да направя нова КУТИЯ и да заснема последователността , за сега приготвих нещо като схема и шаблон за направата на чекмедженцата . Самата кутия е с размери 25/25 сантиметра , разграфена на прозорчета по 5 см. /както съм показала на схемата / Дълбочината и също е 5 см. Изработва се от плътен картон / с дебелина 1-2 мм./ за по-голяма устойчивост . Той не се сгъва , а се залепва с лепило в местата на допиране на две повърхности .  Всяко от чекмедженцата е с размери 4,8 / 4.8 см. Допълнително съм приложила шаблон за тях . Те са с 2 милиметра по-малки от отвора за да се изваждат по-лесно . Изработват се от по-тънък картон , който може да се сгъва по шаблона . Направих и аксонометрична схема на кутията с отделните елементи . Всички прегради се изработват от един и същ плътен картон . Важно е да се знае , че залепянето на преградите става от вътре - навън ! Първо се залепят най-вътрешните прегради , после малките , а най-накрая външните големи парчета зтварят кутията . Надявам се да съм ви била полезна . След време ще приложа и снимки .понеделник, 2 януари 2012 г.

* Кутия с изненади * Box with surprises *

ЧЕСТИТА НОВА 2012 ГОДИНА !
Нека да е по-добра и по-успешна от изминалата ! Нека да ни донесе много здраве , щастие , късмет , любов и много нови творчески вдъхновения ! :)
Като за начало на годината ще споделя с вас една Кутия с малки чекмедженца - пълни с изненади ;) Ще я включа в предизвикателството на  Hobby Challange №2 , защото би стояла добре като украса до елхата ;)

За декорирането на чекмедженцата съм използвала хартиите от албумчето на  Papermania - Mistletoe  Kisses .
И накрая , но не на последно място  - специално искам да благодаря на Теменужка - nuschinka за прекрасната картичка - изненада , която получих от нея и която невероятно много ме зарадва :)