събота, 23 юли 2011 г.

* Коледа през Юли II * Christmas on July II *

И така след дълго рязане , оцветяване , лепене и обилно поръсване с брокат успях да направя втората Коледна картичка за Хобисимо

Ще я включа и в още няколко други предизвикателства : 
Paper Sundaes  
Creative Inspiration
The Crazy Challenge
Christmas Inspiration

четвъртък, 21 юли 2011 г.

* Коледа през Юли * Christmas on July *

Побързах да направя първия вариант на Коледна картичка през Юли , защото срокът на едно от предизвикателствата изтича .Сега ще я включа в Stampin with the Dragon и във Stamp Something , а утре ще се постарая повече и ще напавя втори вариант ;)


* Пеперуди * Butterflies *

Направих си експеримент с дистрес мастилата , които имам ,един печат с лилии , малко перлички и се получи  пеперудена картичка .  
С нея ще учяствам в Craft-Room chalange - Butterflies
сряда, 20 юли 2011 г.

* Морски дълбини * Deep Sea *

Отново съм на морска вълна . Тази година още не съм видяла морето и с нетърпение очаквам да замина . И така мислейки си за безкрайната , синя водна повърхност сътворих тази картичка . Може би малко прекалих със синьото , но какво пък хубаво е да имам картичка и в тези нюанси ;) 
Ще участвам с нея в Горещото лято на Хобисимо - седмица 1 :)понеделник, 18 юли 2011 г.

* Връх Мусала * Peak Musala *

Реших да споделя няколко снимки от изкачването ни до връх Мусала миналата седмица .
Изживяването беше доста екстремно и изморително,  понеже не съм чак такъв планинар , но си заслужаваше . Останаха ми незабравими спомени , както и много,  много снимки от красивата Рила планина .

Ето такава беше гледката , когато слязохме от лифта . В средата е връх Мусала , който ни се струваше недостижим . А когато се обърнеш назад се вижда Ястребец . Очакваше ни дълъг преход , но никой не подозираше , колко изморително ще бъде всъщност. 
Едно от многото красиви езера в Рила . За съжаление не си спомням името му . По пътя до върха минахме покрай седем езера , две от които се наричаха : Безименно езеро . /тях поне запомних ;))/

 Това е Леденото езеро , точно до заслон Еверест . От тук нагоре трябваше да се катерим час и половина по стръмния склон . Да си призная от голямата височина в един момент дори ми се подкосиха краката ...
Покрай тясната пътечка , навсякъде имаше красиви цветя на туфички , които нямаше как да пропуснем и да не запечатаме в снимка .Пропуснах да спомена , че това е Рилска иглика - ендемит . Расте само в този район.
И така след около пет часов преход с кратки почивки в три и половина следобед най-сетне стигнахме върха .Пътят на връщане беше не по-малко тежък , но гледките , които се разкриваха пред нас си заслужаваха умората .По едно време , докато слизахме по склона надолу ,  мъглата се вдигна , а върха беше огрян от слънце . Изглеждаше приказно ! Старата хижа Мусала , която вече е разрушена . В момента функционира само една малка хижичка . Има построен и  хотел , но той все още не е отворен .

В далечината , на върха на синия хълм е Ястребец , до където трябваше да се върнем навреме за да не изпуснем лифта . Голямо бързане беше . 


неделя, 17 юли 2011 г.

понеделник, 11 юли 2011 г.

* Морски полъх * Sea ​​breeze *

Благодаря на  mamaNaMALENA , която ми позволи да използвам една от нейните снимки от пътешествието и до Цикладите в Гърция ,  за да направя тази картичка .  Когато видях охлювчетата в кошницата  се вдъхнових и си казах : Ето , така искам да изглежда морската картичка , която ще включа в предизвикателството на Двете елши .неделя, 10 юли 2011 г.

* Кутия-Грамофон * Gramophone box *

За рожденият ден на един приятел реших да опаковам подаръка в някаква нестандартна кутия и ми хрумна да я направя с формата на ретро- грамофон . Най- много ме затрудни фунията , докато измисля как точно да изглежда . Ето и крайния резултат, който се получи :

 


сряда, 6 юли 2011 г.

* Идва лято * Here comes summer *

Идва лятото , а това момиченце се радва на слънцето , цъфналите цветя и на едно малко кутре ;)
Here coming summer, and this girl is enjoying the sun, blooming flowers and a little puppy;)